Erä- ja luontoretket

 

Piellokas

Melontaretket
Kallio- ja köysiaktiviteetit
Luontoseikkailut
Lumikenkäretket
Etsitkö opasta kansallispuistoretkelle tai ammattitaitoista ohjaajaa seikkailullisiin tai elämyksellisiin luontoaktiviteetteihin? Luonto antaa rajattomat mahdollisuudet, joista kokoamme jokaiselle ryhmälle oman ainutkertaisen kokemuksen.

MELONTARETKET

Melontaretki kesäisessä järvi- ja jokimaisemassa on erinomainen tapa viettää vapaa-aikaa yksin tai hyvässä seurassa. Kanootin äänetön lipuminen vettä pitkin antaa mahdollisuuden luonnon ja lintujen tarkkailuun niitä häiritsemättä.

Ohjatut melontaretkemme soveltuvat hyvin myös ensitutustumiseksi melontaharrastukseen sillä ne sisältävät retken aluksi melontaopastuksen, jonka aikana opitaan melonnan perustekniikka ja turvallisuus.

Melontaretkiä järjestetään parin tunnin retkestä aina usean päivän melontavaellukseen. Retki räätälöidään aina ryhmän toiveiden mukaisesti ja se voidaan liittää luontevasti ryhmän muuhun toimintaan vaikkapa oheisohjelmaksi.

Valittavana on sekä kajakkeja että intiaanikanootteja, varustuksina melat ja kelluntaliivit.

Retkeen voidaan liittää myös ruokailut ja yöpymiset joko luonnossa tai yhteistyökumppaneidemme matkailukohteissa.

Mvc-001f.jpg (68270 bytes)

MELOEN LEMPÄÄLÄN YMPÄRI

Ryhmän koko 5-10 henkilöä
Kesto n. 4 tuntia

Retki sisältää melontaopastuksen ja ohjatun melontaretken Lempäälän keskussaaren ympäri sekä välipalakahvit. Reitti on n. 10 kilometrin mittainen ja sen korkeusero on runsaat 2 metriä. Reitin tekee mielenkiintoiseksi pari helppoa koskea ja Herralankosken ohitusrumpu sekä Lempäälän kanavan sulku, jossa korkeusero tasataan. Retki soveltuu myös aloitteleville melojille.

Lempäälästä pääsee vesitse mm. Hämeenlinnaan ja Tampereelle, joten päivän ohjelmaa, kestoa ja tarjoilua voidaan räätälöidä toivomusten mukaisesti.

KALLION KIMALLUS

Suomen luonto tarjoaa upeita mahdollisuuksia monenlaiseen toimintaan. Patikkaretki voidaan ohjata kulkemaan luonnon esteiden kautta, joista selviämiseksi osallistujien on ylitettävä esteitä tai laskeuduttava graniitinharmaalta kalliolta alas valjaiden, turvakypärien ja kiipeilyköysien avulla.

Esteiden vaativuustasoon vaikuttaa ryhmän aikaisempi kokemus ja ne voidaan suunnitella myös henkilöille, joille toiminta on täysin uutta ja ennenkokematonta.

Ohjaajamme ovat Suomen Kiipeilyliiton köysitoimintaohjaajakoulutuksen (KTO) käyneitä ammattilaisia ja varusteemme ensiluokkaisen turvallisia.

Köysiaktiviteettien parissa voidaan viettää mielekkäästi kokonainen päivä, tai ne voidaan liittää osaksi muuta toimintaa esim. luontoretken, tiimikoulutuksen tai elämyspedagogisten harjoitteiden oheen. Kalliolaskeutuminen antaa mahdollisuuden tutustua luontoon täysin uudesta näkökulmasta, mutta ensisijaisesti se antaa ennenkokemattomia elämyksiä ja tunteita omien rajojen ylittämisestä.

Tampereen lähiympäristöstä löytyy sopivia kohteita useimpien ryhmien tarpeisiin ympäri vuoden.

TALVINEN TIIMIPÄIVÄ

Ryhmän koko 5-20 henkilöä

Irrottaudu hetkeksi kiireisestä työtahdista ja lähde työporukkasi kanssa päiväksi talviseen luontoon. Ohjelmassa lumikenkäilyä, korikiipeilyä sekä ongelmanratkaisu- ja tiimitehtäviä. Jokainen päivä räätälöidään omien toiveittesi mukaisesti. Tärkeätä on, että ollaan tekemässä ja kokemassa erilaisia asioita yhdessä, poissa arkisesta työympäristöstä. Päivän tavoitteena on luonnossa liikkumisen lisäksi ryhmän yhteishengen vahvistaminen ja ehkä myös omien rajojen kokeileminen. Päivän päätteksi tuntemukset puretaan saunassa ja yhteisen illallispöydän ääressä.

LUMIKENKÄRETKI

Mvc-001f.jpg (75917 bytes)

Ryhmän koko 5-15 henkilöä

Kesto n. 3 tuntia

Kokoa ryhmä ja lähde tutustumaan lumikenkäilyyn Birgitan Polun maastoon Lempäälään! Lumikenkäily on mukavan rentouttava talviliikkumisen muoto. Retken alussa käymme läpi lumikenkäilyn tekniikkaa ja teemme lämmittelyharjoituksia. Maastoretken varrella nautimme talvisesta luonnosta ja keitämme laavulla nokipannukahvit. Retken päätteeksi venyttelemme lihakset vetreiksi.

Ota mukaan: sauvat (eivät välttämättömät), reppu, juomaa, varakäsineet, taukotakki ja kovapohjaiset liukumattomat kengät.